Arbeidsrechtbank
Rechtsplegingsvergoeding

Arbeidsrechtbanken en advocaten in BelgiŽ, Belgisch recht,
Arbeidshoven en advocatenkantoren

 HOME

Rechtsplegingsvergoeding

LINKSARBEIDSRECHTBANKEN

Antwerpen
Arlon
Brugge
Brussel
Charleroi
Dendermonde
Dinant
Eupen
Gent
Hasselt
Huy
Ieper
Kortrijk
Leuven
Liege
Marche en famenne
Mechelen
Mons
Namur
Neufchateau
Nivelles
Oudenaarde
Tongeren
Tournai
Turnhout
Verviers
Veurne

 


 

Het Uitvoeringsbesluit Rechtsplegingsvergoeding bepaalt het minimum- en maximumbedrag en het normale bedrag van de rechtsplegingsvergoeding.

De rechtsplegingsvergoeding (ook wel genoemd: de vergoeding bedoeld in artikel 1022 van het Gerechtelijk Wetboek) is ingevoerd door de Wet Verhaalbaarheid Honoraria. De rechtsplegingsvergoeding is sinds 1 januari 2008 een forfaitaire tegemoetkoming in de erelonen en de kosten van de advocaat van de in het gelijk gestelde partij (artikel 1022, al. 1, van het Gerechtelijk Wetboek).

Na advies te hebben ingewonnen van de Orde van Vlaamse Balies en van de Ordre des barreaux francophones et germanophone, stelt de koning, bij een besluit vastgesteld na overleg in de ministerraad de basis-, minimum- en maximumbedragen vast van de rechtsplegingsvergoeding.

Het minimum- en maximumbedrag en het normale bedrag van de rechtsplegingsvergoeding is vastgesteld bij Koninklijk Besluit. Het Uitvoeringsbesluit Rechtsplegingsvergoeding is thans het Koninklijk Besluit van 26 oktober 2007 tot vaststelling van het tarief van de rechtsplegingsvergoeding bedoeld in artikel 1022 van het Gerechtelijk Wetboek en tot vaststelling van de datum van inwerkingtreding van de artikelen 1 tot 13 van de wet van 21-04-2007 betreffende de verhaalbaarheid van de erelonen en de kosten welke verbonden zijn aan de bijstand van de advocaat (ook wel genoemd: Wet Verhaalbaarheid Honoraria).

Bron
 


  

ARBEIDSHOVEN

Antwerpen
Bergen
Brussel
Gent
Luik
ADVOCATEN PER
PROVINCIE

 


  www.arbeidsrechtbank.be - privacy beleid & disclaimer